Vox Jubilans Roosendaal

 

Wie zijn wij:

Sinds 2016 zijn wij een koor van 60 enthousiaste dames en heren. Samen vormen wij het gemengd koor Vox Jubilans. Een koor waar gezelligheid niet ontbreekt, maar waar zingen op de eerste plaats komt. Om gemengd koor Vox Jubilans toegankelijk te maken voor iedereen willen we het graag laagdrempelig houden. Ons repertoire loopt van klassiek tot eigentijdse muziek. Gemengd koor Vox Jubilans is opgericht in 1981 en vierde op 8 oktober 2016 haar 35 jarig jubileum met een gevarieerd concert in de Kruiskerk te Roosendaal.

Wat doen we:

We nemen deel aan het 2-jaarlijks Roosendaals Treffen, georganiseerd door de gemeente Roosendaal. Zo ook het  jaarlijks Volkoren festival in Middelburg. Beide evenementen bieden ons de mogelijkheid voor korte zeer afwisselende optredens. Omdat dit deels optredens in de buitenlucht, kleine of grote zalen zijn, blijft het telkens een uitdaging hieraan deel te nemen. Het verrassingselement zit hem dan ook vooral in het gevarieerde programma dat daar gebracht wordt.

Niet onbelangrijk is de traditie van gemengd koor Vox Jubilans om elke 2 jaar een kerstconcert te geven. We doen dit in samenwerking met muzikanten en solisten, en soms zelfs met een gastkoor. Deze kerstconcerten vinden meestal plaats in de Moeder Godskerk in Roosendaal. Enkele jaren achtereen verlenen we ook al medewerking aan de Dodenherdenking op 4 mei, bij het monument aan de Parklaan.

Er komt een kerstconcert in 2017 i.s.m. het Zeeuws Mannen Koor uit Goes, dat ook onder leiding staat van Gunita Kronberga. Gunita is sinds februari 2010 dirigente van Gemengd koor Vox Jubilans.

Leden:

Zoals hierboven al staat vermeld, is gemengd koor Vox Jubilans een groeiend koor en hebben we sinds enkele maanden 58 leden.  Bent u ge├»nteresseerd in ons koor, kom dan 4 weken gratis en vrijblijvend  eens naar de repetitieavond. We repeteren in de kapel van de Kruiskerk, St.Lucasplein 1, 4703 HX in Roosendaal. Dit doen we op woensdagavond van 19.30u tot 21.45u. deur open 19.00u. De maandelijkse contributie bedraagt slechts 15 euro.


 

Mogelijk gemaakt door Webnode