Vox Jubilans Roosendaal

Begeleiding

Sinds juni 2018 is Hikmet Bilalov regelmatig begeleider en pianist bij Vox Jubilans. Hij is een pianist in hart en nieren. In zijn geboorteland Tadzjikistan werd zijn grote talent al vroeg onderkend.    

Zijn moeder was erg muzikaal. Ze had zelf graag piano gestudeerd maar kreeg geen kans. Zij is degene geweest, die er voor gezorgd heeft dat hij op zesjarige leeftijd met priv√©lessen kon beginnen. Een jaar later bracht ze hem naar een internaat in de hoofdstad Tasjkent van Oezbekistan. Het betrof een school waar jonge talentvolle kinderen gedurende elf jaar klaargestoomd werden voor het conservatorium.         

Op zijn veertiende mocht Hikmet zijn eerste grote soloconcert geven met het Philharmonisch Orkest van Oezbekistan. Na zijn studie op het muziekinternaat werd hij toegelaten tot het conservatorium; de eerste jaren in Tasjkent en de laatste 2 jaar in zijn geboorteplaats Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan. Hij heeft een voorliefde voor romantische muziek zoals in de werken van Schubert, Liszt, Rachmaninov, Brahms en Chopin.                                        

Hij begeleidt diverse koren en individuele zangers en instrumentalisten.


 

Mogelijk gemaakt door Webnode